Allhelgonarallyt sluträkning

Årets rally är nu genomfört och vårt resultat finns detaljerat i bifogat dokument. Totalt deltog i år 20 observatörer som observerade 66 arter. Detta är nio mindre än förra året. Novembervädret brukar inte vara särskilt tillmötesgående för att hitta fåglar men ett extra handikapp i nordöstra delen var tät dimma under söndagen som inte enkelt kunde genomskådas. Sex nya arter noterades men femton arter från föregående år kunde inte upptäckas.

Tabell Allhegonarallyt

Vandring i Bockaskruvs naturreservat

Söndagen den 7 juli anordnades en vandring i Bockaskruvs naturreservat av Länsstyrelsen och Uppvidinge fågelklubb. Naturreservatet ligger mellan Alstermo och Fröseke. I området finns gammal skog med tall- och lövskog och har förr haft återkommande skogsbränder. För att begränsa granskogen har länsstyrelsen planerat naturvårdsbränning av en del av ormrådet. Det finns också en del kärr i reservatet. 

Läs mer: Vandring i Bockaskruvs naturreservat

Vandring i Hedasjöns naturreservat

Söndagen den 22 september samlades tretton naturintresserade personer och en hund kl 9 vid sjöns badplats för en vandring runt sjön. Vandringsleden är 4,7 km och med pauser för information och fika avslutades vandringen kl 12.

Läs mer: Vandring i Hedasjöns naturreservat

Tygmärken och klistermärken

tyglogga2Fågelklubben har tagit fram ett tygmärke och ett klistermärke som du kan köpa vid någon av våra aktiviteter eller genom vår kassör Jonny Svensson, tfn. 076 1063668.

Priset är 20 kr för tygmärket och 10 kr för klistermärket + porto om du vill ha det hemsänt