Vandring i Bockaskruvs naturreservat

Söndagen den 7 juli anordnades en vandring i Bockaskruvs naturreservat av Länsstyrelsen och Uppvidinge fågelklubb. Naturreservatet ligger mellan Alstermo och Fröseke. I området finns gammal skog med tall- och lövskog och har förr haft återkommande skogsbränder. För att begränsa granskogen har länsstyrelsen planerat naturvårdsbränning av en del av ormrådet. Det finns också en del kärr i reservatet. 

Läs mer: Vandring i Bockaskruvs naturreservat

Utflykt till Horshaga fly

Fågelklubbens första planerade utflykt för året gick till Horshaga fly den 7 april 2018. Våren hade blivit försenad och stigen till tornet gick till stor del på hård skarsnö. Vädret var dock bra med solsken, svag vind och några grader över nollan. Klubben ställde upp med Göran Carlsson, Rolf Lilja och Jonny Svensson som guider i tornet. Totalt kom omkring 17 personer på besök under den annonserade tiden. Många fågelobservationer kunde göras från tornet.

Läs mer: Utflykt till Horshaga fly

Uppvidinge Fågelklubbs årsmöte 2019

Sista söndagen i februari var det som vanligt dags för klubbens årsmöte. Fågelklubbens 33:e årsmöte hölls detta år i Åseda Folkets Hus där 18 medlemmar hade mött upp. Till ordförande för mötet valdes Göran Carlsson och sekreterare Rolf Lilja. 

Läs mer: Uppvidinge Fågelklubbs årsmöte 2019

Natur- och kulturrundan

Välkomna att besöka oss i Våraskruv under Uppvidinges Natur- och kulturrunda. Vi finns på plats i ladan både den 18 och 19 maj mellan 10.00 - 16.00.

Passa på att gå en tipspromenad och kanske just Du vinner fina priser från Målerås glasbruk! Se också vår utställning om klubben och titta på Istvan Csomortanis fågelbilder.

Bygga boplattformar

Igår påbörjade Jonny och undertecknad ett projekt där vi ska sätta upp bolådor/holkar för att gynna våra lite större fåglar. Många boplatser och häckningsbiotoper för bl.a. större rovfåglar och ugglor avverkas idag. Äldre blandskogar, sumpgranskogar och myrholmar, som är deras habitat, blir numera alltmer sällsynta.

Läs mer: Bygga boplattformar

Tygmärken och klistermärken

tyglogga2Fågelklubben har tagit fram ett tygmärke och ett klistermärke som du kan köpa vid någon av våra aktiviteter eller genom vår kassör Jonny Svensson, tfn. 076 1063668.

Priset är 20 kr för tygmärket och 10 kr för klistermärket + porto om du vill ha det hemsänt

Stocksmyr-Brännan

I vackert höstväder samlades vi för en guidning i reservatet Stocksmyr-Brännan. På väg dit stannade raden av bilar plötsligt och vi som var lite längre bak undrade vad som stod på. Strax lyfte en tjädertupp med hönor i följe och drog in mot tryggare marker i skogen.

Läs mer: Stocksmyr-Brännan