Aktuellt

Höstaktivitet för alla!

Vår återkommande programpunkt Allhelgona Racet är i antågande.

Kommande helg, alltså dygnen 5/11 och 6/11, är det åter dags.

Läs mer...

Noterat av: Barbro Loborg   Datum: 2022-11-02

Veckans fågel

Korp

korp

Korpar glatt bland granar och tallar

Försäljning

  • naturokultur.jpg
  • naturokultur2.jpg
  • naturokultur3.jpg
  • tygmarken.png

Vi vill påminna om årets första exkursion imorgon lördag 4 april och även lämna lite information.

 

Vi har valt att hålla exkursionen trots dagens läge med covid-19. Bedömningen gjordes av det enkla skälet att det är en utomhusaktivitet och att ni som medlemmar är kloka nog att göra egna val huruvida det är lämpligt för er att delta eller inte.

Blir vi många kanske vi får göra som i kassorna på varuhusen, i vårt fall blir det att man får gå upp i tornet några åt gången och titta. Vi kan däremot inte erbjuda att desinficera varje tubkikare efter varje persons lån. Därför är det bra om ni i största möjliga mån tar med egen kikare och även handsprit/putstrasa för eget bruk om ni vill låna kikare.

Om orrarna är på plats och spelar kan vi som alltid inte lova. Men vädrets makter verkar vara på vår sida då det är utlovat svag vind och sol.

Alternativet för er som är tveksamma är att göra en egen utflykt under den närmaste tiden. Orrarna är ju inte bara igång just på lördag. De brukar spela ett par veckor till men kanske som intensivast nu i början av april. Tornet är som ni vet öppet för allmänheten och stigen dit markerad.

För er som väljer att delta imorgon samlas vi vid parkeringen utefter vägen Horshaga - Älmedal (se skyltning cirka 400 meter öster om byn Horshaga). Utöver ovan nämnda bör man också ha varma kläder och skodon som tål väta. Lite fika är heller aldrig fel att inta utomhus en tidig morgon. Vi börjar kl. 06.00 men om du vill ansluta senare går det också bra. Vi beräknar hålla på till ca kl. 09.00.

Väl mött i skog och mark!

Styrelsen UFK