Veckans fågel

Svarthätta

svarthatta
Vårens flöjtare, där svarthättans sång är kortare än trädgårdssångarens. Hanen är svart på hättan och honan brun. Föredrar tät och lövblandad skog. Flyttar söderut i början av september.

free joomla extensions

Försäljning

  • naturokultur.jpg
  • naturokultur2.jpg
  • naturokultur3.jpg
  • tygmarken.png

Den årliga fågelräkningen av vinterfåglarna är som vanligt sista helgen i januari. Från fredag 31 januari till och med måndag 3 februari. Första gången den genomfördes var 2006. På BirdLife Sveriges hemsida www.vinterfaglar.se hittar du den information du behöver för att delta. Det går att rapportera på nätet eller genom att ladda ner ett formulär och skicka med posten.