Veckans fågel

Svarthätta

svarthatta
Vårens flöjtare, där svarthättans sång är kortare än trädgårdssångarens. Hanen är svart på hättan och honan brun. Föredrar tät och lövblandad skog. Flyttar söderut i början av september.

free joomla extensions

Försäljning

  • naturokultur.jpg
  • naturokultur2.jpg
  • naturokultur3.jpg
  • tygmarken.png

Söndagen den 7 juli anordnades en vandring i Bockaskruvs naturreservat av Länsstyrelsen och Uppvidinge fågelklubb. Naturreservatet ligger mellan Alstermo och Fröseke. I området finns gammal skog med tall- och lövskog och har förr haft återkommande skogsbränder. För att begränsa granskogen har länsstyrelsen planerat naturvårdsbränning av en del av ormrådet. Det finns också en del kärr i reservatet. 

Bilderna tagna av Barbro Loborg och Marianne Arfvidsson